Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

In Antwerp we speak diamond

Een quote die je vast al wel ergens hebt gehoord of gelezen. Onder de noemer 'In Antwerp we speak diamond - Antwerp Diamond Capital since 1447' lanceren de Stad, AWDC en de provincie het themajaar dat volledig in het teken van diamant staat. En dat ter ere van het 570-jarige bestaan van de Antwerpse diamantsector.

Met onder andere de expo 'Schitterend Verlangen' in het MAS, verschillende evenementen en een bijzondere editie van de Winter in Antwerpen, belooft het een schitterende winter en een briljant voorjaar te worden. En de kers op de taart: de opening van DIVA, het nieuwe diamantmuseum met een hart voor zilver! Doe mee aan de verschillende activiteiten en ontdek de fascinerende wereld van diamant. 

 

Programma

schitterend verlangen

Expo 'Schitterend Verlangen'

18 oktober 2017 - 14 januari 2018 // MAS, Museum aan de Stroom

Mensen verlangen. Diep vanbinnen naar liefde en geborgenheid. Naar zingeving van het leven. Maar ook naar aardse rijkdom, status en macht. Ontdek in de expo ‘Schitterend Verlangen’ hoe de mens deze verlangens tastbaar maakt met sprekende objecten, vaak gemaakt van kostbare en zeldzame materialen. Met als mooiste voorbeeld misschien wel diamant...

Meer info

 

diamantbewerking

Diamant in Antwerpen vanaf de 15de eeuw

18 oktober 2017 - 27 januari 2018 // FelixArchief

De tentoonstelling ‘Diamant in Antwerpen vanaf de 15de eeuw’ geeft je de kans om unieke archiefdocumenten te zien die de aanwezigheid van diamant én diamanthandel in de stad bewijzen. Het oudste dateert van 1447...

Meer info

 

brilliant foodies

Brilliant Foodies

22 oktober 2017

Brilliant Foodies is een multicultureel culinair festival dat op zondag 22 oktober in het Felix Pakhuis plaatsvindt. Schuif er aan voor een bordje en proef van de verschillende (culinaire) leefwerelden die onze diamantsector rijk is. Ook muziek, workshops, kinderanimatie en andere activiteiten in het kader van diamant en juwelen staan op het programma. Beats by Tanguy Ottomer!

Meer info & teasers

 

street art

Street art

Als diamantstad mag en moét Antwerpen haar 'steentje' in het straatbeeld tonen. Tijdens het themajaar wordt de basis gelegd voor een graffiti-route in het teken van diamant. En dat doorheen de hele stad. Heb je zelf een interessante gevel die een make-over mag krijgen, of draag je zelf graag je steentje bij? Eén adres: taissaderidder@awdc.eu!

 

havenhuis

Fotowedstrijd 'Antwerp Port House, your diamond view'

November-december 2017

Het nieuwe havenhuis kreeg niet zomaar zijn bijzondere en briljante architectuur mee. Maak een foto van het havenhuis en leg op de gevoelige plaat vast hoe jij de gelijkenis met een schitterende diamant ziet. Alle ingezonden foto's worden in december in het havenhuis tentoongesteld. Meer informatie volgt!

 

winter in antwerpen

Winter in Antwerpen

9 december 2017 - 7 januari 2018

Alle ingrediënten voor een onvergetelijk eindejaar overgiet Stad Antwerpen dit jaar met een diamantsausje. Zo schitter je het eindejaar tegemoet!

Meer info 

 

expeditie diamant

Expeditie diamant

17 december 2017

Zin in een onvergetelijk avontuur met je vrienden? Schrijf je nu in voor Expeditie diamant en beleef onder andere in DIVA een spannende, avontuurlijke dag in de diamantstad bij uitstek! De hoofdprijs? Een feest voor 100 vrienden in stadsbrouwerij De Koninck!

Meer info & inschrijven

 

Banner_Louise

Valentijn @ DIVA

14 februari 2018

We kunnen er nog niet veel over kwijt, maar dit jaar beleef je een Valentijn als nooit tevoren bij DIVA. Wordt ongetwijfeld vervolgd... 

Bekijk ook

Lees meer
Agenda

Op zoek naar een workshop? Weten wat er vandaag in het museum te doen is? Je ontdekt het in de agenda!