Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

DIVA. Antwerp Home of Diamonds opent mei 2018

In de voormalige musea voor Volkskunde en Etnografie aan de Suikerrui en de Gildekamersstraat bouwt de provincie Antwerpen aan DIVA, Antwerp Home of Diamonds. DIVA wordt een unieke beleving rond het Briljantwerpse verhaal. Vanaf 7 december kan je er de nieuwe winkels en de polyvalente ruimtes binnenstappen. Vanaf mei 2018 kan het grote publiek de bijzondere collectie aan diamant, juwelen en edelsmeedkunst beleven in een nieuw, modern belevingscentrum. Tickets voor DIVA zijn te koop vanaf december 2017. Tijdens de Cultuurmarkt van zondag 27 augustus kan je bij DIVA terecht voor een exclusief voorsmaakje dankzij een Virtual Reality-bril.

 

Authentieke objecten

DIVA brengt een prikkelende combinatie van authentieke objecten, vakmanschap en geschiedenis rond diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Boeiende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen worden het handelsmerk.

Om haar verhaal te kruiden, ging DIVA in zee met regisseur en scenarist Frank Van Laecke en zijn team. Zij riepen DIVA’s butler in het leven. Hij opent de deuren en gunt de bezoeker een blik in de wereld van DIVA door elk thema te introduceren. Daarnaast wekken fictieve verhalen veertien topstukken uit de collectie van DIVA, zoals de uilenbeker en de pauwenbroche, opnieuw tot leven. Interieurontwerper Gert Voorjans dompelt de bezoeker onder in een hedendaagse Wonderkamer vol curiosa, luxe en exotiek. Decorontwerpster Carla Jansen-Höfelt ontfermt zich over de vijf andere kamers van DIVA’s huis. Samen vertellen ze het briljantwerps verhaal.

Gefaseerde opening in december en mei 

Op de Suikerrui en in de Gildekamersstraat nabij de Grote Markt van Antwerpen zijn de bouwwerken in volle gang. De renovatie van de gebouwen van de voormalige musea voor Volkskunde en Etnografie is een huzarenstukje. De opening van DIVA zal in twee fases verlopen.

Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens legt uit: “Op 7 december wordt het gedeelte aan de Suikerrui geopend. De volledige inkomhal, de museumshop voor het publiek, de high-end juwelenshop en de polyvalente ruimtes op +1 en +2 zijn vanaf dan te bezoeken. In de nieuwe inkomhal én online kan je vanaf dan je tickets kopen voor een bezoek aan DIVA’s huis. Achter de schermen begint het team van DIVA met de ingebruikname van de bibliotheek op de bovenste verdiepingen van de Suikerrui.”

Begin mei openen de deuren van de permanente collectiepresentatie in de Gildekamersstraat. Vanaf dan kunnen bezoekers in DIVA het unieke Antwerpse verhaal rond diamant, juwelen en edelsmeedkunst in al haar pracht beleven. DIVA zal dit met de gepaste luister vieren tijdens een feestelijk openingsweekend. Voorafgaand aan de opening zal de tentoonstelling uitgebreid getest worden. Buurtbewoners en genodigden krijgen dan een exclusieve blik achter de schermen van DIVA.

DIVA, Antwerp Home of Diamonds zal elke dag van 10u tot 18u geopend zijn, met uitzondering van woensdag.

Voor meer info kan men zich richten tot info@divaantwerp.be. Tickets, zowel voor individuen als voor groepen, zijn te koop vanaf 7 december.

Diamantjaar wordt Antwerp Diamond Capital since 1447

De opening van de inkom en winkels op 7 december 2017 maakt deel uit van het evenement Winter in Antwerpen, dat voor deze gelegenheid in het teken van diamant staat. Het Diamantjaar - Antwerp Diamond Capital since 1447 – gaat in het voorjaar van 2018 naadloos over in de grote opening van DIVA’s collectiepresentatie begin mei 2018. Zo is diamant voor altijd dé unieke troef in de stadsmarketing van Antwerpen. DIVA voorziet, in samenwerking met haar commerciële partner, de stad en de provincie Antwerpen, in een eigen programma in het kader van Antwerp Diamond Capital since 1447.

Inkijk in DIVA tijdens Cultuurmarkt 

Wie al een voorsmaakje van het museum wil, kan komende zondag 28 augustus terecht bij DIVA langs de Suikerrui. Bezoekers krijgen er een exclusieve blik op het interieur via virtual reality en maken er zelfs kans op het winnen van een VIP-ticket voor de opening begin mei.

 

 

Persberichten ontvangen

Ben je geïnteresseerd om onze persberichten te ontvangen (via e-mail), contacteer dan:

Suzanne de Lange
E-mail: suzanne.delange@divaantwerp.be
Telefoon: +32 (0)3 360 52 47