Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

57. Zoveel facetten telt een briljant. En zoveel uur viert DIVA feest. Vrijdag 4 mei om 12 uur trapt DIVA het openingsweekend af en feest door tot zondagavond 21 uur. Met een bomvol programma, een vrij te bezoeken museumsite én een wereldrecord diamantslijpen laat het nieuwe diamantmuseum in Antwerpen zien wat ze in huis heeft. Vanaf vandaag is het programma te bekijken op www.divaantwerp.be/openingsfeest.

 “Op amper vier jaar tijd zijn we erin geslaagd een nieuw museum te lanceren. We weten dat er naar de opening van DIVA wordt uitgekeken. Antwerpen krijgt er een topmuseum bij en dat moet gevierd worden,” geeft Luk Lemmens, voorzitter van DIVA, aan. “De deuren openen tijdens enkel de normale openingsuren leek ons niet voldoende. Daarom verwelkomen we DIVA’s gasten en bezoekers 57 uren lang, precies zoveel facetten als een briljant telt. Het wordt een schitterende start.” Jeroen Martens, directeur van DIVA, pikt hier tevreden op in: “Het openingsfeest is de bekroning op het werk van mijn team. We hebben hard gewerkt naar aanloop van de opening. Op 4 mei om 12 uur geven wij officieel het startsein van het openingsweekend. De Vrienden van DIVA, collega´s en genodigden ontdekken het museum die dag in primeur. Vanaf 5 mei om 5 uur is het grote publiek welkom.” Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk hier het complete programmaoverzicht. 

DIVA à la carte
Een bezoek aan DIVA is een bezoek op maat. Ook tijdens het openingsweekend. Kinderen ontwerpen hun eigen juweeltjes met krimpfolie, bedrukken linnen zakken of laten hun haren opsteken in het Poëtisch Kapsalon. Cultuurliefhebbers vinden hun gading tijdens lezingen over de Joods-Portugese familie Duarte, het internationale handelsnetwerk van James Dormer en het levensverhaal van diamantair Louis Coetermans. Ochtendmensen nemen deel aan een taichi-sessie en ontdekken de museumsite in alle rust. Voor de avondmensen bouwt DIVA op zaterdagavond een feestje met live DJ´s, waaronder Curtis Alto, bekend van nummers als 'Afraid' en 'Intimacy'. Bezoekers die écht een onvergetelijk bezoek aan DIVA willen brengen, nemen plaats bij DIVA´s Pop-up tattooshop. Kies voor de pauw, slang of uil en laat deze tatoeage aanbrengen door Brabo’s hand.

Een wereldrecord diamantslijpen
Samen met AWDC, koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector en diamantzagerij Debels breekt DIVA het wereldrecord diamantslijpen. In de museumbar van DIVA werken aan dit wereldrecord een vijftal slijpers mee, waarvan er telkens twee aan het werk zullen zijn. Voor het publiek een unieke kans om diamantslijpers aan het werk te zien.

DIVA, a Brilliant Story
“DIVA, a Brilliant Story brengt een prikkelende combinatie van authentieke objecten, wetenschappelijk onderzoek, historische context met ontspannende verhalen, meeslepende emoties en indrukwekkende ensceneringen. Met het openingsfeest speelt ze ook die troef uit: ze kiest voor de individuele beleving en daagt de bezoeker uit zelf zijn parcours uit te zetten. Door informatie gelaagd en op verschillende manieren aan te bieden, richt DIVA zich zowel op de kenner als op de toerist,” verduidelijkt Luk Lemmens. “Dit alles maakt DIVA, a Briljant Story toegankelijk voor een breed publiek,” beaamt Jeroen Martens. “Regisseur Frank Van Laecke (o.a. bekend van de spektakelmusical 14-18) riep butler Jérôme (ingesproken door Herbert Flack) in het leven. Hij zal deuren openen en de bezoeker een blik in de wereld van DIVA gunnen door elk thema te introduceren. Zes themazalen vertellen elk een verhaal. Daarnaast wekken fictieve verhalen veertien topstukken uit de collectie van DIVA opnieuw tot leven.”

Praktische info
Op 4, 5 en 6 mei is DIVA gratis toegankelijk. Op vrijdag 4 mei om 12 uur geven we onder genodigden het startschot en gaat ’s avonds de preview voor VIPS door. Van zaterdagmorgen 5 uur tot zondagavond 21 uur zetten we de hele museumsite voor je open. Het vaste circuit 'DIVA, a Brilliant Story’ is doorlopend te bezoeken. Registreer je bezoek op www.divaantwerp.be/openingsfeest of aan de balie bij aankomst. Voor alle andere activiteiten is er geen registratie nodig.

Wanneer: 4, 5 en 6 mei
Waar: DIVA, Antwerp Home of Diamonds
Suikerrui 17-19, 2000 Antwerpen
Tel: 033605253
info@divaantwerp.be
www.divaantwerp.be
www.facebook.com/diva.antwerp 

Persuitnodiging:
Op maandag 30 april om 10 uur kan je in primeur de museumsite en de schitterende collectie ‘DIVA, a Brilliant Story’ ontdekken. Onder leiding van curator Romy Cockx, regisseur Frank Van Laecke en interieurontwerper Carla Janssen Höfelt krijg je een preview in de zes themakamers van 'DIVA, a Brilliant Story'.

De officiële inhuldiging van DIVA gebeurt in aanwezigheid van Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts, burgemeester Bart De Wever, voorzitter van DIVA Luk Lemmens, schepen voor Toerisme Koen Kennis, schepen voor Cultuur Caroline Bastiaens en schepen voor Diamant Ludo Van Campenhout.

Perscontact en communicatie:
Luk Lemmens, Voorzitter
Perscontact: Faye Van Impe
M 0486 60 46 02
E Faye.VANIMPE@provincieantwerpen.be

Perscontact DIVA:
Suzanne de Lange
M 0485 42 61 50
E suzanne.delange@divaantwerp.be