Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Van 8 februari tot 7 april 2018 presenteert DIVA in Shanghai, China een exclusieve preview van DIVA's Brilliant Story.

DIVA toont er graag een exclusieve preview op haar Brilliant Story. Tussen 8 februari en 7 april 2018 worden bezoekers aan het Natural History Museum in Shanghai geïntroduceerd in de schitterende wereld van het gloednieuwe DIVA.

Wat is er te zien?

Alle bezoekers van de expo krijgen er een introductie op DIVA. Wie is die schitterende nieuwe ster in het verre Antwerpen en vooral: wat maakt haar zo briljant? Om wat meer context te bieden, worden ook een aantal hedendaagse foto's van Antwerpen getoond. 

Het topdeel van de expositie wordt ongetwijfeld de ruimte waar een aantal objecten uit DIVA's collectie tentoongesteld worden. Onder andere de uilenbeker, de rococo snuifdoos, de pauwenbroche en de kroon met vleugels worden naar China getransporteerd en krijgen er een tijdelijke plaats in het Shanghai Natural History Museum. En dat niet in klassieke opstelling, maar met een preview op de scenografie van de handelskamer

En dat is niet alles. In een hedendaags luik worden drie werken van de Vlaamse kunstenaar Willy De Sauter en een sculptuur van Jan Dries getoond. Het sculptuur is afkomstig uit de collectie van de Provincie Antwerpen en de schilderijen van De Sauter zijn in bruikleen gegeven door galerie Ronny Van de Velde.

Verder wordt ook 'Frozen Morning Light' van Thalen & Thalen rechtstreeks van de Suikerrui naar China getransporteerd, waar het topstuk met maar liefst 300 diamantjes twee maanden aan het grote publiek in Shanghai wordt getoond. 

 

 

 

ExpoShanghai

Render van de scenografie

Ism Shanghai Natural History Museum, Shanghai Diamond Exchange en ALLOVE Diamonds