Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Werken aan DIVA gestart! Nieuw museum en belevingscentrum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant opent eind 2017

Donderdag 8 september is de symbolische eerste spadesteek gegeven van DIVA, het nieuw museum en belevingscentrum voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant aan de Suikerrui in het hart van Antwerpen. Het komende jaar wordt de site van het voormalig Etnografisch en het voormalig Volkskundemuseum gerenoveerd tot een plek waar iedereen alles te weten komt over het Antwerps diamantverhaal en kennis kan maken met het Antwerps vakmanschap. De opening van DIVA is voorzien voor december 2017. 

Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is enthousiast: “We kochten dit pand in 2014 en konden een jaar later een samenwerkingsakkoord met de stad ondertekenen om samen te werken aan een nieuw belevingscentrum rond zilver en diamant. Begin dit jaar stelden we de nieuwe naam voor en nu al kunnen we aan de werken beginnen. Het is een prachtig project dat eindelijk opnieuw een aanbod voorziet rond diamant en edelsmeedkunst in Antwerpen. Dankzij de samenwerking met de stad kunnen we eind volgend jaar de eerste tentoonstelling openen voor het publiek!”

Schepen Koen Kennis benadrukt het belang van DIVA: “Met DIVA verstevigen we de internationale positie van Antwerpen als werelddiamantcentrum. Diamant spreekt tot ieders verbeelding en is een van de unieke troeven van onze stad waarmee we ons kunnen onderscheiden van de rest van de wereld. DIVA benadrukt nogmaals dat Antwerpen een toeristische topbestemming is!”

Schepen Ludo Van Campenhout kijkt uit naar DIVA: “Dit wordt de plaats waar het verhaal van de Antwerpse diamant from mine to finger zal worden verteld op een manier die jong en oud zal boeien! De opening ervan moet het orgelpunt van het Diamantjaar 2017-2018 worden.”

 

Persberichten ontvangen

Ben je geïnteresseerd om onze persberichten te ontvangen (via e-mail), contacteer dan:

Suzanne de Lange
E-mail: suzanne.delange@divaantwerp.be
Telefoon: +32 (0)3 360 52 47