Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Dominique Provost
©DIVA, Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant Antwerpen  

Vorige afbeelding 1 / 3 Volgende

Dominique Provost
©DIVA, Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant Antwerpen  

Vorige afbeelding 2 / 3 Volgende

©DIVA, Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant Antwerpen  

Vorige afbeelding 3 / 3 Volgende

Suiker was van in het begin een vast ingrediënt bij het drinken van koffie, thee en chocolade. Tot de 17de eeuw was het nog een echt luxeproduct en werd het vaak vertoond in rijkelijke zilveren voorwerpen. De suikerstaander werd gebruikt om brokjes kandijsuiker op te presenteren. Deze werden op het schoteltje onderaan gelegd, terwijl het gedeelte bovenaan ook gebruikt kon worden om kleine lepeltjes of schepjes in te leggen.

Merken i

Merk beschrijving

Lees meer
Gekroonde V