Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Studio DIVA is een atelier voor juwelen en edelsmeedkunst in museum DIVA. Het is een samensmelting van theorie en praktijk en voedt het immaterieel cultureel erfgoed. Zowel specialisten als amateurs zijn welkom in het atelier. We voorzien voor ieder een gepast programma.

Voor specialisten en professionelen zijn er masterclasses waar er wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu. De jonge starters in de branche kunnen via een residentie in het atelier ondersteuning vinden bij DIVA. Toekomstige edelsmeden en juweelontwerpers kunnen hier hun technisch vakmanschap en creatief talent ontplooien.

De liefhebbers van de ambacht kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor talloze workshops en ook onze zomerateliers zilversmeden blijven een vaste waarde binnen het aanbod.

Voor het onderwijs en de allerkleinsten is het atelier een boeiende leerplek waar ze op een educatieve en speelse manier met de chemie van edele metalen kunnen kennismaken. Tenslotte nodigen we de bezoekers van DIVA steeds uit voor een bezoek aan het atelier.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over Studio DIVA? Heb je interesse in een workshop of wil je een projectweek organiseren, een groepsbezoek of Studio DIVA huren? Neem dan contact op met tom.iriks@divaantwerp.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 360 52 50.

Volg DIVA op Instagram voor updates en nieuwtjes of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde activiteiten

Zilverzondag 2013 - 126
Lees meer
Vandaag in het museum
Zomeratelier edelsmeden
creatieve workshops
Van 15 juli t.e.m. 26 juli en van 5 t.e.m. 9 augustus 2019

Edelsmeden voor beginners & gevorderden. In juli en augustus 2019 organiseren we opnieuw het zomeratelier edelsmeden.

Twee broches van Peter Vermandere met elementen van een blaasinstrument
Lees meer
Workshop: BJOux revisited!
creatieve workshops
1 t.e.m. 3 augustus

Tijdens deze workshop worden muziekinstrumenten gerecycleerd en omgevormd tot een uniek en gepersonaliseerd juweel.

_MG_0239_bis_bis
Lees meer
Vandaag in het museum
De wonderen van zilverklei
creatieve workshops
1 juli en 26 augustus

Creatieve workshop voor kinderen tussen 12 en 16 jaar. Schuilt er een juweelontwerper in jou? Leef je dan volledig uit tijdens een creatieve knutselworkshop bij DIVA!

_MG_0325
Lees meer
Vandaag in het museum
De wonderen van zilverklei: duo workshop
creatieve workshops
3 juli en 28 augustus

Schuilt er een juweelontwerper in jou? Leef je dan samen je mama, papa, oma, bompa of ... volledig uit tijdens een creatieve workshop bij DIVA!

Giovanni Corvaja in his studio
Lees meer
Masterclass Giovanni Corvaja
creatieve workshops
28 oktober - 1 november 2019

DIVA nodigt goudsmid Giovanni Corvaja uit voor een vijfdaagse masterclass in Studio DIVA.