Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Butler als persoonlijke gids

"Treed vanaf 7 mei 2018 binnen in mijn betoverende universum. Met mijn butler als jouw persoonlijke gids kom je alles te weten over de vele verhalen die de wereld van diamant, juwelen en edelsmeedkunst kleuren."

Waag je aan een trip door het huis van DIVA en snuister door haar unieke collectie juwelen en zilver. Ontdek haar verborgen pareltjes en kom alles te weten over het roemrijke verleden van Antwerpen en nog zoveel meer. DIVA’s wonderkamer, ingericht door Gert Voorjans, neemt je mee in Antwerpen’s roemrijke verleden.

Enkele fictieve hoorspelen, geschreven door regisseur Frank Van Laecke, voeren je mee doorheen haar huis, dat is opgedeeld in zes kamers of thema’s. De enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen van elk thema zijn verweven tot kamers met een unieke sfeer. Een sfeer die verwondert, verleidt en vragen oproept. De vele kostbare voorwerpen die DIVA’s huis rijk is, komen via de verschillende hoorspelen tot leven en vertellen je meer over hun achtergrond.

De tocht door DIVA’s huis neemt je mee in de wereld van de Antwerpse diamant in al zijn facetten. Je bezoek wordt dan ook een beleving die je gegarandeerd nooit meer zal vergeten.

Bekijk ook

Lees meer
Mijn verhaal

Binnenkort is er in Antwerpen een extra DIVA te bewonderen. Behalve de kathedraal zal je er de DIVA van de Koraalberg, het hoogste punt van Antwerpen kunnen bewonderen.

Lees meer
Mijn huis

Een diva omringt zich graag met luxe. Haar collectie is rijkelijk voorzien van allerlei voorwerpen in edele metalen. Diamant, voor een DIVA de kers op de taart zal vanaf eind 2017 ...

Lees meer
Mijn leven

DIVA zag het levenslicht in 2013 toen het Diamantmuseum én het Zilvermuseum de deuren sloten en de tijd rijp was voor een nieuw(e) (t)huis voor de collecties van deze twee musea. ...