Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Verwijzing naar de mijn

"In mijn huis ontdek je de wereld van diamant, juwelen en edelsmeedkunst en maak je kennis met het roemrijke, briljante verleden van Antwerpen. En ook mijn tuin doet je dromen van een wereld vol steentjes..."

In de binnentuin van DIVA werken de Stad, Provincie en Woonhaven samen aan een groene oase van rust. Als verbinding tussen de Schelde en de Grote Markt, vormt de tuin een publieke rustplaats temidden de historische binnenstad van Antwerpen. Ontwerpbureau Stramien cvba tekende een ontwerp waarin de verwijzing naar diamant ook hier duidelijk gelegd wordt. 

De mijnen waar diamant ontgonnen wordt, kenmerken zich door een sterke gelaagdheid. Die worden in de binnentuin weergegeven met messing lijnen om zo het bestaande reliëf te accentueren. En ook in de beplanting komt de verwijzing naar de zilver- en diamantobjecten terug. De banken waarop bezoekers kunnen zitten, zijn dan weer gemaakt van de marmeren trappen uit het vroegere Volkskundemuseum.

De tuin moet klaar zijn tegen de zomer van 2018 en zal vanaf dan vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van DIVA.  

 

Bekijk ook

Lees meer
Mijn verhaal

Binnenkort is er in Antwerpen een extra DIVA te bewonderen. Behalve de kathedraal zal je er de DIVA van de Koraalberg, het hoogste punt van Antwerpen kunnen bewonderen.

Lees meer
Mijn leven

DIVA zag het levenslicht in 2013 toen het Diamantmuseum én het Zilvermuseum de deuren sloten en de tijd rijp was voor een nieuw(e) (t)huis voor de collecties van deze twee musea. ...

Lees meer
Mijn toekomst

DIVA's toekomst ziet er rooskleurig uit... Of is het loepzuiver wit en schitterend zoals het een top-diamant betaamt? Ze is er alleszins klaar voor!