Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Antwerp Home of Diamonds

"Eens ik me kan nestelen in mijn (t)huis, mijn 'Antwerp home of Diamonds’, zal pas ten volle blijken welke gevarieerde schatten zich in mijn collectie schuilhouden. In afwachting van de opening van mijn huis, kan je hier alvast de verbouwwerkzaamheden volgen."

Een Antwerp Home of Diamonds in wording

Een ontwerpteam van het Leuvense Architectenbureau WIT en 8 office architects uit Kontich ontfermde zich over de renovatieplannen van de oude museumgebouwen en aannemer Monument Van De Kerckhove NV is sinds september 2016 gestart met de verbouwingen.

Rondom het bouwblok verschijnen drie werfzones: afgebakende zones waar de aannemer materiaal kan stockeren of waar de torenkraan kan staan. De gebouwen uit de jaren’50 (Volkskundemuseum) en de jaren ’80 (Etnografisch museum) worden volledig gestript en in functie van een nieuw verbindingselement worden ook een aantal bijgebouwen gesloopt. Om dit alles op efficiënte manier uit te voeren is in september 2016 een torenkraan van 50 meter hoog en met een gieklengte van 60 meter in de Gildekamersstraat geplaatst. Een indrukwekkend zicht dat het komende jaar het uitzicht op het stadhuis zal domineren. DIVA laat zich gelden!

03/02/2017 - Op dit moment is het huis van onze DIVA volledig gestript en kan de opbouw beginnen. 

23/03/2017 - De pleisterwerken aan de Suikerrui zijn begonnen!

27/06/2017 - De gevel is gerestaureerd en binnenkort weer volledig zichtbaar.

02/10/2017 - De inrichting van de Suikerrui is gestart!

Er wordt gewerkt van maandag tot vrijdag tussen 6u40 en 17u en op zaterdag tussen 7u30 en 17u. Voor info en vragen: info@divaantwerp.be of telefonisch: 0032 3 360 52 47.

©DIVA/Artur Eranosian
©DIVA/Artur Eranosian
©DIVA/Artur Eranosian
©DIVA/Artur Eranosian
©DIVA/Artur Eranosian
©DIVA/Artur Eranosian
©DIVA
© DIVA

Bekijk ook

Lees meer
Mijn verhaal

Binnenkort is er in Antwerpen een extra DIVA te bewonderen. Behalve de kathedraal zal je er de DIVA van de Koraalberg, het hoogste punt van Antwerpen kunnen bewonderen.

Lees meer
Mijn leven

DIVA zag het levenslicht in 2013 toen het Diamantmuseum én het Zilvermuseum de deuren sloten en de tijd rijp was voor een nieuw(e) (t)huis voor de collecties van deze twee musea. ...

Lees meer
Mijn toekomst

DIVA's toekomst ziet er rooskleurig uit... Of is het loepzuiver wit en schitterend zoals het een top-diamant betaamt? Ze is er alleszins klaar voor!