Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Exact één jaar geleden opende DIVA haar deuren voor het grote publiek. Op zaterdag 4 mei trakteert DIVA iedere bezoeker op een nep óf een echte diamant! En dat is nog niet alles. Naast een bezoek aan DIVA, a Brilliant Story ontdek je meer over het DIVA Atelier, neem je deel aan instapworkshops en ga je op stap in De Gouden Straatjes van Antwerpen. Vier je mee?

DIVA, a Brilliant Story

10u tot 18u - € 10 toegangsticket* - locatie: DIVA

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. Iedere bezoeker met een geldig toegangsticket voor ‘DIVA, a Brilliant Story’ krijgt een partijbriefje met een nep of echte diamant. In de juwelenshop van DIVA wordt het diamantje gecontroleerd.

*raadpleeg www.divaantwerp.be voor de reductietarieven

Aan de slag in het Sparklr Atelier 

10u30, 13u en 15u30 - € 7,50 – locatie: DIVA Antwerpen

Wil je meer weten over het vakmanschap en ambacht van juweelontwerp of diamantslijpen? In twee uur tijd volg je drie verschillende workshops. Per sessie nemen er maximaal 20 mensen deel. Leeftijd: 18+ 

Diamantslijpen 

Altijd al aan een echte slijperstafel willen zitten? Grijp vandaag je kans! Een diamantslijper laat je zien hoe de slijptafel werkt, welke instrumenten hij gebruikt en waar je op moet letten. Daarna is het aan jou!  

Gemology 

Hoe bepaal je de waarde van een diamant? Wat wordt er getest en gemeten? In deze workshop leer je alles over de stappen die diamanten doorlopen in ´s werelds oudste diamantlab: HRD Antwerp. De 4 C´s (Carat, Colour, Clarity en Cut) zijn geen onbekende meer voor jou na deze workshop.  

Juweelontwerp 

Hoe begin je aan het ontwerpen van een juweel? Welke technieken, inspiratie heb je nodig om jouw unieke juweel te ontwerpen? Een professionele juweelontwerper geeft je een korte introductie waarna jij zelf aan de slag gaat met pen en papier. 

Inschrijven via de webshop of kom zaterdag 4 mei op tijd langs voor de start van de workshops! 

De Gouden Straatjes 

Zaterdag 4 mei en zondag 5 mei – 11u of 14u - € 15 - locatie: start bij DIVA

Op amper een kilometer afstand vind je 22 verschillende juweliers in het Modehart van Antwerpen. Van opkomend talent tot gevestigde namen: iedere juwelier onderscheidt zich door vakmanschap en creativiteit. Op zaterdag 4 mei sluiten er vijf juweliers van de Wijngaardstraat zich aan bij de Gouden Straatjes.
De gegidste rondleidingen vinden plaats in de Modewijk of in het Historisch centrum. De wandelingen duren +- 1,5 á 2 uur.  

  • 11u: De Gouden Straatjes Historische wandeling 
  • 11u: De Gouden Straatjes / Modewijk 
  • 14u: De Gouden Straatjes Historische wandeling  
  • 14u: De Gouden Straatjes / Modewijk  

Inschrijven via de webshop.

Bibliotheek

10u tot 18u - gratis

Tijdelijk in de leeszaal: Uitmuntend elegant. Juweelontwerpen van L. Vander Cruycen

In 2018 kocht DIVA een album met ornamentprenten aan en dankzij de Koning Boudewijnstichting verwierf ze een reeks uitzonderlijke ontwerptekeningen voor juwelen van L. Vander Cruycen. Een selectie van deze aanwinsten wordt hier voor het eerst aan het publiek getoond. Ontdek deze prachtige ontwerptekeningen en prenten van juwelen nog tot 15 juni tijdens de openingsuren van onze leeszaal.

Tickets kopen

Waar

DIVA, Suikerrui 17-19

Antwerpen - BE - 2000