Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

In 2018 kocht DIVA een 18de-eeuws prentenalbum met zeldzame ontwerpen van juwelier L. Vander Cruycen aan. In de Zuiderlijke Nederlanden zijn er geen vergelijkbare tekeningen voor 18de-eeuwse juwelen bekend, wat deze reeks ontwerpen uiterst zeldzaam maakt. Benieuwd naar het gerestaureerde album en het onderzoek? Reserveer hier je plaats voor de lezing op zondag 1 december.

Dr. Wim Nys, hoofd collectie en onderzoek DIVA, geeft tijdens een lezing inzicht in de ontwikkeling van de juweelkunst in de Zuidelijke Nederlanden in de 18de eeuwIn de lezing wordt met de reeksen van de vermeende Genuees Joannes Baptista Grondoni, de edelsmidsgezel Noë Pauwels en juwelier Vander Cruycen als leidraad zowel de editie en de rol van de ornamentprenten als de ontwikkeling van de juweelkunst in de Zuidelijke Nederlanden in de 18de eeuw toegelicht. 

(c) Cordovano
Convoluut 13 Herstellen hoeken platten (c) Cordovano vof
Convoluut 15 Reinigen van reproductie met gompoeder (c) Cordovano

Lezing door Dr. Wim Nys, hoofd Collectie & Onderzoek DIVA: 

  • Zondag 1 december 2019 om 15 uur
  • Leeszaal bibliotheek DIVA
  • Tickets: € 5 (€ 3 -26 jaar, vrienden van het museum)

Reserveer je ticket via de webshop

Steun conserveringsproject

Donaties voor dit project op de Culturele Mecenaatsrekening van de Koning Boudewijnstichting zijn nog steeds mogelijk.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan dit project. Donaties voor het conserveringsproject zijn mogelijk via de website van de Koning Boudewijnstichting of door een storting op de rekening BE10 0000 0000 0404 - BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de verplichte gestructureerde mededeling ***129/1019/00022***. Giften vanaf € 40,00 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Tickets kopen

Waar

DIVA, Suikerrui 17-19

Antwerpen - BE - 2000