Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Op 13 september 2019 opent DIVA een tweede expositie die deel uitmaakt van een reeks Wonderkamers. Het Antwerpse ontwerpersduo Wouters & Hendrix volgt Axel Vervoordt op als gastcurator. Vanuit hun 35-jarige carrière als juweelontwerpers en verhalenvertellers onderzoeken Katrin Wouters en Karen Hendrix wat hen verwondert en inspireert. Ze brengen juwelen uit hun oeuvre samen met pareltjes uit de DIVA-collectie, hedendaagse kunst en curiosa. ‘Wonderkamer II: Wouters & Hendrix’ loopt tot en met 16 februari 2020.

Het standaardtarief voor een ticket is € 10 per persoon. Een combinatieticket met de permanente tentoonstelling DIVA, a Brilliant Story kost € 16.

(c) Ronald Stoops
 

Katrin Wouters & Karen Hendrix: “Op onverklaarbare wijze kan een klein detail of object, als bij toverslag, levendige herinneringen oproepen aan liefde, geluiden en beelden.  Dit zijn prachtige momenten en deze objecten zijn ware schatten.  We kunnen ons geen mooiere manier voorstellen om onze 35ste verjaardag te vieren dan met een tentoonstelling waarin we de bezoekers volledig onderdompelen in de Wouters & Hendrix schatkamer.”

Wouters & Hendrix’ fascinatie voor opmerkelijke verhalen en de edele metalen zilver en goud vormen de leidraad in het tentoonstellingsconcept. Precieuze objecten en alledaagse vondsten krijgen betekenis in persoonlijke composities. De unieke assemblages die zo eigen zijn aan hun werk, zorgen voor een explosie aan vormen en kleuren. Ook het Antwerpse vakmanschap dat centraal staat in de collecties, krijgt een belangrijke plek in de tentoonstelling.

Scenograaf Bob Verhelst vertaalt de eigenzinnige en surrealistische stijl van het ontwerpersduo in een verrassende scenografie. Bob Verhelst was scenograaf van verscheidene MOMU expo’s waaronder ‘Delvaux. 180 jaar Belgische luxe’ en ‘Margiela. De Hermès jaren’.

Tickets kopen