Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

In 2008 en 2013 maakte Peter Vermandere voor en in samenwerking met het Brussels Jazz Orchestra (BJO) een reeks broches van oude muziekinstrumenten. Tijdens de workshop BJOux Revisited neemt hij deze thematiek terug op. We bekijken hoe we materialen kunnen recycleren en omvormen tot een uniek en gepersonaliseerd juweel. Als vertrekpunt gebruiken we oude of afgedankte muziekinstrumenten die in de vorm van een juweel een tweede leven krijgen. Dit upcyclen we in het atelier van DIVA tot een unieke broche, hanger of ring. Voor deze workshop heb je geen voorkennis nodig. Enige handigheid is altijd een plus.

Wanneer

Van donderdag 1 t.e.m. zaterdag 3 augustus 2019.

Opgelet! De plaatsen zijn beperkt tot 10 inschrijvingen per dag en via één account kun je slechts voor één persoon inschrijven. De materialen zijn inbegrepen. Heb je zelf een instrument dat je wenst te recycleren mag je dat uiteraard altijd meebrengen.

Prijs & inschrijven

Voro drie dagen betaal je €210 (70€ per dag). Als vriend van DIVA ontvang je automatisch 10% korting. Koffie, thee en water zijn inbegrepen, net als de materialen die we in de workshops gebruiken. Lunch en eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen. 

© DIVA
Twee broches van Peter Vermandere met elementen van een blaasinstrument
© DIVA
Impressie: workshop 'lost wax casting' in het atelier van DIVA
 

Over Peter Vermandere

Peter Vermandere is een Antwerpse juwelenontwerper en groeide op tussen het atelier van zijn vader en de keuken van zijn moeder. Peter’s werk bevindt zich dan ook tussen twee polariteiten. Hoewel hij het interessante boven het mooie verkiest, is hij van mening dat interessante zaken nu eenmaal beter werken als ze ook mooi zijn. Het sculpturale, het esthetische en het vakmanschap zijn voor Peter belangrijk, maar staan altijd ten dienste van het verhaal dat hij met zijn werk wil vertellen. In een hoogstpersoonlijk continu proces van zoeken, vinden en zich laten verrassen, tast hij grenzen af binnen de draagbare context van het sieraad. 

Meer informatie over het BJOux project vind je hier: http://www.petervermandere.com/en/bjoux

Goed om weten.

Zie je je genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot een week (7 werkdagen) voor de aanvang van de workshop betaal je €10 administratiekosten. Annuleer je minder dan een week voor aanvang, dan ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatstvervang(st)er voorstellen. De organisator behoudt zich het recht voor een workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen. Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Tickets kopen

Waar

DIVA atelier, Kaasstraat 7

Antwerpen - BE - 2000

Gerelateerde publicaties

Lees meer
Studio DIVA