Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Adres & openingsuren

DIVA bevindt zich vlakbij de Grote Markt van Antwerpen en is gemakkelijk met de auto, de fiets of het openbaar vervoer te bereiken.

DIVA, Home of Diamonds
Suikerrui 17-19
2000 Antwerpen

+32 (0)3 360 52 52

DIVA atelier
Kaasstraat 7
2000 Antwerpen

Overzicht geplande ateliers

Onthaal & museumshop

Openingsuren 9/12 tot 7/1*

Ma-do: 11.00-19.00

Vr-za: 11.00-21.00

Zo: 11.00-19.00

 

Museum opent op 7 mei '18

Lees meer over het groots openingsfeest

 

 * DIVA sluit op 24 & 31 december uitzonderlijk om 14u en is gesloten op 25 december en 1 januari.

 

Bereikbaarheid

DIVA ligt pal in het historisch centrum van Antwerpen, en toch vlak aan de Kaaien. Daardoor is het museum vlot te voet, met de fiets, met het openbaar vervoer én met de auto bereikbaar.

Met de fiets

De Suikerrui en de Kaasstraat zijn vlot met de fiets bereikbaar. Je fiets kan je tijdelijk kwijt in de fietsenstalling op de Suikerui.

Met de Velo

Neem je de Velo om naar DIVA te komen? Er is een station vlakbij het Steen (station 059). Aan de andere kant van de Suikerrui, is er aan de Grote Markt ook een station (Wisselstraat, station 060).

Met trein, tram en bus

De Suikerrui ligt vlakbij de Grote Markt en Groenplaats. Die is vlot bereikbaar via tram en bus. Raadpleeg www.delijn.be voor de meest actuele informatie.

De aansluiting van het treinnet met bus en tram is heel gemakkelijk. Kom je vanuit de richting van Gent naar DIVA, neem dan de trein tot Antwerpen-Zuid. Vanuit andere richtingen stap je best af in het Centraal Station.

  • Vanaf Station Antwerpen-Centraal: neem tram 3, 5, 9, 15 tot Groenplaats
  • Vanaf Station Antwerpen-Zuid: neem tram 4 of bus 181 of 183 tot Groenplaats
  • Wandel vanaf de Groenplaats richting de O.L.V.-Kathedraal en vervolg naar de Grote Markt. Wandel door richting het Steen. DIVA ligt op je rechterkant.

 

Met de auto

Je kan je wagen kwijt in de parkings Grote Markt en Groenplaats. Gratis parkeerplaatsen kan je eventueel vinden op de kade. Je vindt ook vele andere parkeergelegenheden op Parkeren in Antwerpen.

Voor de beste route vanaf je vertrekplaats, kijk je op www.slimnaarantwerpen.be

Opgelet! Hou er rekening mee dat het centrum van Antwerpen een lage-emissiezone is. Kijk na of je auto aan de voorwaarden voldoet via http://lez.antwerpen.be.

 

Toegankelijkheid

DIVA is voor iedereen toegankelijk: voor rolstoelgebruikers zijn er liften en aangepaste sanitaire voorzieningen. Kinderwagens kunnen in de daartoe voorziene afgeschermde ruimte geplaatst worden.

Ook voor personen met een visuele of auditieve beperking is het museum toegankelijk. 

Bekijk ook

Lees meer
De museumshop

Curiosa geïnspireerd op de Wonderkamer, leuke gadgets, exclusieve DIVA-gin: het is slechts een kleine greep uit het gevarieerde aanbod van DIVA’s museumshop.

Lees meer
Contact

Wil je DIVA graag iets vragen of meegeven? Shoot!

Gerelateerde activiteiten

72-dpi-Winter_in_Antwerpen_9
Lees meer
Vandaag in het museum
DIVA tijdens Winter in Antwerpen
events
9 december 2017 - 7 januari 2018

Tijdens Winter in Antwerpen beleef je ook bij DIVA een briljante winter. Ontdek het programma.