Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Afscheid Marjan Unger - 'The Grand Lady van het hedendaagse sieraad'

Op woensdag 27 juni is Marjan Unger, lid van de adviesraad van DIVA, thuis overleden. Marjan kan met recht ‘The Grand Lady van het hedendaagse sieraad’ worden genoemd. Het symposium dat naar aanleiding van haar boek Jewellery Matters werd gehouden in het Rijksmuseum (oktober 2017) toont dat het onderwerp internationaal gekend is en dat er behoefte bestaat aan internationale uitwisseling en onderzoek.

Tot onze vreugde was Marjan sinds maart 2017 lid van de Adviesraad van DIVA. Ze nam de rol op als voorzitter van de verwervingscommissie voor juwelen na 1958. Marjan was vanaf het begin een warm pleitbezorger van missie en visie van DIVA en heeft het museum van waardevol advies en informatie voorzien. De Adviesraad en het DIVA-team zal haar enthousiasme, kritische (en opbouwende) houding, kennis en advies zeer gaan missen.

Onderstaande foto is gemaakt in het kader van een tentoonstelling/wedstrijd in Idar-Oberstein in 2014. Ze draagt haar favoriete stuk van de inzendingen gemaakt door Karen Vanmol, Belgisch juweelontwerpster.