Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Antwerpse provinciale musea slaan handen in elkaar

De Belgische ambassadeur Chris Hoornaert stelt regelmatig zijn residentie in Den Haag ter beschikking aan kunst- of cultuurinitiatieven. Zo presenteerde de Provincie West-Vlaanderen op zijn vraag een staalkaart van hun collectie in 2016. Nu deze opportuniteit ook richting de provincie Antwerpen wordt aangeboden, hebben de provinciale musea (Fotomuseum, Modemuseum en DIVA) een voorstel uitgewerkt om via deze weg hun collecties en werking voor te stellen aan een Nederlands publiek.

Vanaf 22 april nemen de drie provinciale musea DIVA, FOMU en MoMu de ambassadeurswoning onder handen. De nadruk zal liggen op Antwerpen als bakermat van (jong) talent. DIVA presenteert werk van vijf designers van hedendaags zilver en juweelontwerp, MoMu vertelt het verhaal van Belgische mode met voorbeelden van de iconische Antwerpse Zes en een in-situ installatie door het Antwerpse modehuis A.F. Vandevorst. Het FOMU grijpt de vijfde verjaardag van het magazine .tiff aan om te focussen op het werk van een tiental jonge Belgische fotografen.

DIVA brengt met creaties van Helena Schepens, George Cuyvers, Octave Vandeweghe, Leo Aerts en Rembrandt Jordan niet enkel betoverende juwelen maar ook schitterend edelsmeedwerk naar de residentie.

Deze tentoonstelling is niet publiek toegankelijk.

Nadia Naveau, Figaro’s Thriumph. Foto: Stany Dederen