Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Het DIVA atelier is een plek om zelf de handen uit de mouwen te steken. Een ruimte om te onderzoeken en te experimenteren. Met giettechnieken bijvoorbeeld. Zo maken je studenten tijdens deze workshop een ring die we nadien toevoegen aan onze museumcollectie.

Gieten is één van de vele technieken die een edelsmid kan gebruiken. In deze workshop maken je studenten stap voor stap kennis met de Delftse zandgietmethode. Per twee vullen ze een mal met Delfts zand waarin ze een ring mogen ontwerpen. Als laatste stap wordt er vloeibaar metaal in de mal gegoten. Even afkoelen en klaar!

Maar vergis je niet: dit is meer dan alleen een workshop. Want geen edelsmeedkunst zonder een beetje wetenschap. Wat is een legering? Wat zijn de eigenschappen van metalen? Hoe warm moet een metaal worden om het te smelten? Aan het einde van de workshop weten je leerlingen alles over de verschillende metalen, hun eigenschappen én toepassingen.  

 

Praktische informatie

  • Deze workshop is geschikt voor studenten van het volwassenenonderwijs.

  • Maximum 14 studenten per groep, vergezeld door minstens 1 leerkracht.

  • Duur: 90 minuten

  • Prijs: € 100

  • Na de workshop kan je de vaste expo vrij bezoeken.

  • De workshopbegeleider wacht je klas binnen aan de ingang van het museum op (Suikerrui 17/19)

 

Boek de workshop Goed Gegoten! voor je klas op de website van Experience Antwerp.