Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Het DIVA atelier is een plek om zelf de handen uit de mouwen te steken. Een ruimte om te onderzoeken en te experimenteren. Met giettechnieken bijvoorbeeld. Zo maken je leerlingen tijdens deze workshop hun eigen ring.

Gieten is één van de vele technieken die een edelsmid kan gebruiken. In deze workshop maken je leerlingen stap voor stap kennis met de Delftse zandgietmethode. Per twee vullen ze een mal met Delfts zand waarin ze een eigen ring mogen ontwerpen. Als laatste stap wordt er vloeibaar metaal in de mal gegoten. Even afkoelen en klaar!

Maar vergis je niet: dit is meer dan alleen een workshop. Want geen edelsmeedkunst zonder een beetje wetenschap. Wat is een legering? Wat zijn de eigenschappen van metalen? Hoe warm moet een metaal worden om het te smelten? Aan het einde van de workshop weten je leerlingen alles over de verschillende metalen, hun eigenschappen én toepassingen.  

In deze workshop gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze werken samen, experimenteren en leren al doende. Hierdoor is de workshop ook zeer geschikt voor leerlingen die Nederlands leren. 

 

Praktisch

  • Deze workshop is geschikt voor volwassenen (ook voor NT2-groepen).

  • Maximum 14 leerlingen per groep, vergezeld door minstens 1 leerkracht

  • Duur: 90 minuten

  • Prijs: € 100 euro

  • De workshopbegeleider wacht je klas binnen aan de ingang van het museum op (Suikerrui 17/19). 

 

Boek de workshop Goed Gegoten! voor je (NT2-)klas op de website van Experience Antwerp.