Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Hammertime!

Tijdens dit open atelier krijg je de kans om je kennis te vergroten en te werken aan een eigen ontwerp. De vorm en het formaat hangt geheel af van jouw ontwerp en eigen creativiteit. De keuze is reuze! Hamer erop los en ga naar huis met je eigen object.

Het open atelier start op de eerste dag met het bespreken van je ontwerp dat je thuis al hebt voorbereidt. Op basis van jouw ontwerp(en) zorgen we dat de juiste gereedschappen aanwezig zijn in het atelier. Vervolgens ga je zes dagen lang aan de slag met de uitwerking van je ontwerp.  

Zilver wordt niet voorzien door DIVA, omdat elk ontwerp anders is. Iedere deelnemer voorziet in zijn eigen zilver. DIVA kan indien nodig voorafgaand aan het open atelier adviseren en/of doorverwijzen over de aankoop van je zilver. DIVA beschikt over een kleine stock zilver die indien nodig aangekocht kan worden voor je ontwerp.

Foto: Ans Brys
(c) DIVA, foto: Sven Coubergs
 

Voor wie?

Dit open atelier is geschikt voor deelnemers met voorkennis en ervaring. Zagen, vijlen, schuren, polijsten, vouwen en smeden zijn technieken die je niet vreemd in de oren klinken.

Door wie? 

Zilversmid Max Gielis begeleidt deelnemers van concept tot afgewerkt object, binnen de tijdspanne van het open atelier. Een combinatie van demonstraties, één op één begeleiding en creatief probleemoplossend handelen zijn dé ingrediënten van het open atelier. 

Max studeerde zilversmeden aan Sint-Lucas Antwerpen, en werkte als zelfstandig zilversmid o.a. in opdracht voor Gijs Bakker, Koen Wijngaerden en atelier Lachaert D’Hanis. Momenteel is hij docent aan de RHoK Academie in Brussel.

Wanneer?

Zaterdag 9 juli tot en met zondag 15 juli 2022.

Waar?

DIVA Atellier, Kaasstraat 13, 2000 Antwerpen, telkens van 9u30 tot 16u30.

Prijs? 

€560 voor zeven dagen. Het zilver wordt niet voorzien door DIVA. Deelnemers dienen hun eigen materiaal mee te nemen.

Meer info?

Meer info aanvragen kan via tom.iriks@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 52.

Disclaimer

Zie je je genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor de aanvang van de workshop betaal je €50 administratiekosten. Indien je minder dan twee weken voor aanvang annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De workshop laat maximaal zes inschrijvingen toe. De organisator behoudt zich het recht voor een workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

 

Tickets kopen

Waar

DIVA Atelier, Kaasstraat 13, 2000 Antwerpen

Gerelateerde publicaties

studio_diva_web_02
Lees meer
Workshops
Atelier

In het DIVA atelier organiseren we workshops voor jong en oud, beginners en gevorderden. Laat je inspireren door ons aanbod.