Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Raise your Bowl

Wanneer de edelsmid met behulp van hamers een zilveren plaat rondom een aambeeld modelleert, spreekt men van hameren. Deze techniek bestaat uit twee tegengestelde bewegingen: indiepen (sinking) en optrekken (raising). Bij indiepen wordt de plaat naar beneden geslagen om een ondiep voorwerp te vervaardigen. Bij optrekken wordt het metaal naar boven en naar binnen gehamerd. Deze techniek wordt toegepast voor het vervaardigen van diepe voorwerpen.

Tijdens deze workshop krijg je de kans om je even een edelsmid te voelen. Je leert enkele basistechnieken om vervolgens zelf een metalen plaat te bewerken tot je een kommetje bekomt. Welke werktuigen en technieken je hiervoor gaat gebruiken is afhankelijk van het model dat je wilt maken. Een ding staat vast: je mag erop los hameren. Kom proeven van het heerlijke ambacht dat smeden is en eet voortaan je poké bowl uit je eigen gemaakte kom.

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor beginners zonder enige voorkernnis of ervaring. 

Voertaal: Nederlands/Engels.

Door wie?

Zilversmid Annick Tapernoux leert je de kneepjes van het vak. Ze studeerde aan het Sint Lucas in Antwerpen en de The Royal College of Art te Londen. In 2006 realiseerde Annick de Sterckhofopdracht voor het voormalige Zilvermuseum. Haar set L'Atlantide (S2007/1) materialiseert perfect haar ideeën over kunst. Deze vijf broze kommen zijn elk uit één zilverplaat gehamerd. Annick ziet de techniek van het hameren als een dialoog tussen de materie en de edelsmid. Zilver betovert Annick en ze laat zich erdoor leiden.

Bekijk haar werk op instagram @annicktapernoux.

s0700101

Set "L'Atlantide" door Annick Tapernoux - Foto door Vincent Everarts

Wanneer?

De workshop duurt drie dagen: woensdag 6 juli t/m vrijdag 8 juli 2022. Telkens van 9u30 tot 16u30.

Waar?

DIVA Atelier, Kaasstraat 7, 2000 Antwerpen.

Kostprijs?

€280 voor drie dagen. Prijs is inlcusief een koperen plaatje van 10 x 10 cm. Wil je liever in zilver werken? Breng dan je eigen zilveren plaatje mee.

Koffie, thee en water zijn inbegrepen. Lunch wordt door de deelnemers zelf voorzien, maar kan gezamenlijk genuttigd worden in het atelier dat voorzien is van keuken en koelkast.

Meer info?

Deze kun je aanvragen bij Tom Iriks: tom.iriks@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 52.

 

Foto_atelier_DIVA

Foto atelier DIVA

Disclaimer

De workshop laat maximaal zes deelnemers toe. De organisator behoudt zich het recht voor een workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Ben je zelf genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je €50 administratiekosten. Indien je minder dan twee weken voor aanvang annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

Tickets kopen

Gerelateerde publicaties

studio_diva_web_02
Lees meer
Workshops
Atelier

In het DIVA atelier organiseren we workshops voor jong en oud, beginners en gevorderden. Laat je inspireren door ons aanbod.