Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

MASTERCLASS

Wouters & Hendrix

"TROUVAILLES"

Wouters en Hendrix puren hun esthetiek vaak uit banale voorwerpen en herinneringen. Rommelmarkten zijn al jaren een favoriet speurterrein. Met open geest verzamelen ze wat hen aantrekt, waarde speelt hierbij geen rol, zolang het maar inspireert.

In hun atelier krijgen deze trouvailles nieuwe functies en betekenissen. Op intuïtieve wijze smelten ze diverse onderdelen samen en voegen elementen toe. Zo ontstaan er juwelen met verhalen. Hun creaties refereren regelmatig aan de collage- en assemblagekunst van surrealistische en dadaïstische kunstenaars.

Wouters & Hendrix, "Olympics", broches, 1987
Wouters & Hendrix, "Sins&Senses", armband, 1994
Wouters & Hendrix, "Special Editions", broche, 2017
Voor wie? 

Deze masterclass is voor studenten juweelontwerp en andere creatieve richtingen.  Van de deelnemers wordt verwacht dat ze over basisvaardigheden beschikken aan de werkbank en een open en nieuwsgierige houding aannemen. 

Hoe schrijf je in? 

Slechts 10 kandidaten kunnen deelnemen aan de masterclass daarom willen we jouw motivatie voor deelname aan de masterclass graag horen. Inschrijven kan tot en met zondag 13 oktober.  

AANVRAAGFORMULIER

Het museum stelt een team van deskundigen samen om een selectie uit de kandidaturen te maken. Je ontvangt vóór 16 oktober 2019 een antwoord.

Praktische informatie 

Taal: Nederlands 

Deelnemers: maximaal 10 personen. 

Data: zondag 20 oktober 2019

Tijd: 10:00 - 16:00 uur

Prijs: € 75 

Locatie: Studio DIVA, Kaasstraat 7, 2000 Antwerpen, België. 

Materialen en gereedschappen: Gereedschappen worden voorzien. Je mag ook eigen handgereedschap meenemen. Voor deze masterclass brengt je zelf een doos met persoonlijke trouvailles mee. 

Vragen? 

Voor alle verdere vragen stuur je een mail naar: tom.iriks@divaantwerp.be

Waar

DIVA Atelier, Kaasstraat 13, 2000 Antwerpen