Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Drawing Diamonds
 

Het schilderen van juwelen met gouache is een proces dat creativiteit en precisie vraagt. Elke juweeltekening is een klein meesterwerk en een kunstvorm die door historische huizen wordt gekoesterd als een belangrijk deel van hun erfgoed.

Deze workshop laat je kennismaken met verschillende slijpvormen en leert je de traditionele schildertechniek voor juwelen. Ontdek zelf hoe je met gouache de schittering van diamant op papier kan vastleggen.

Wanneer

18 en 19 september

20 en 21 november

Programma

2 dagen (4 uur per dag)

Dag 1

Op dag één krijg je een inleiding tot verschillende diamantslijpsels, de basis van lichttheorie en het gebruik van gouacheverf. Je oefent met het tekenen van een rondgeslepen diamant en je krijgt daarbij individuele feedback.  

Dag 2

Op dag twee leer je meer over de lichtinval in de edelsteencomposities en bespreken we enkele inspirerende voorbeelden. Daarna ga je verder aan de slag met tekenen en schilderen.

Voor wie?

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.

Workshopbegeleidster

Inesa Kovalova is een juweelontwerpster met uitgebreide ervaring in tekenen.

Inesa is afgestudeerd aan het Central Saint Martins College in Londen en de Creative Academy in Milaan – een particuliere ontwerpschool van de Richemont-groep. Daar werkte ze aan projecten voor Richemont-merken zoals Van Cleef en Arpels, Vacheron Constantine, Roger Dubuis en anderen, gevolgd door een stage op de ontwerpafdeling Van Cleef en Arpels in Parijs.

Daarnaast werkte ze een reeks tekenworkshops uit voor juweelontwerpers en -liefhebbers. Sinds 2016 geeft ze over de hele wereld les. Voor haar masterclasses werkte ze samen met verschillende kunst- en designinstellingen, waaronder het Victoria and Albert museum in Londen.

Instagram: @draw_me_a_jewel 

Coronamaatregelen

Jouw welzijn staat voorop. Wij zorgen voor een veilige omgeving en vragen om onze coronamaatregelen in acht te nemen. Bereid je bezoek op voorhand voor en respecteer zeker de huisregels. Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Annuleren?

Zie je je genoodzaakt je workshop te annuleren? Tot een week (7 werkdagen) voor de aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Annuleer je minder dan een week voor de startdatum van de workshop, dan ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervang(st)er voorstellen. De organisator behoudt zich het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen. De organisator kan de activiteit annuleren of stopzetten vanwege het slechte weer, aardbevingen, ongevallen, oproer, stakingen, pandemie of andere noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid van nationaal en internationaal belang of andere soortgelijke handelingen, gedefinieerd als overmacht. Dan krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Tickets kopen

Waar

Studio DIVA, Kaasstraat 7

Gerelateerde publicaties

studio_diva_web_02
Lees meer
Workshops
Atelier

In het DIVA atelier organiseren we workshops voor jong en oud, beginners en gevorderden. Laat je inspireren door ons aanbod.

Bekijk ook

_MG_0442
Lees meer
Atelier