Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Dit oeroude handwerk, aangeboden door vzw IJzer & Vuur, verenigt de vier natuurelementen: aarde (kolen en ijzer), water, vuur en lucht. In het begin leer je het smidsevuur temmen en het aan jouw wetten onderwerpen. Via kleine oefeningen krijg je correcties op lichaamshouding en de juiste attitude om in alle veiligheid te werken.

In een tweede fase komen de basisbewerkingen aan bod: strekken, klieven, stuiken, plooien... Uiteindelijk ga je naar huis met een uniek handgesmeed object en heb je de eerste stappen gezet in de fascinerende wereld van ijzer en vuur.

Michel Mouton leidt de workshops smeden sinds meerdere jaren en combineert daarbij vakkennis met passie en geduld. Hij is meertalig maar spreekt hier vooral de taal van ijzer en vuur.

Doe een workshop smeden cadeau voor Valentijn en ga naar huis met een uniek object.

Praktisch

De workshops gaat door tijdens het weekend 16 en 17 februari telkens van 9.30u - 16.30 uur.

Per dag zijn er 10 plaatsen beschikbaar.

De workshop staat open voor zowel beginners als gevorderden. Om deel te nemen is geen enkele voorkennis vereist. Wie al ervaring heeft, krijgt een aangepast traject.

De workshop gaat door in open lucht maar je bent beschut tegen de regen. Hou voor je kledij wel rekening met de buitentemperaturen.

Alle materiaal om aan de slag te gaan, is vrij te gebruiken.

Voor je lunch en wat drank zorg je zelf. Koffie, thee en water zijn inbegrepen. Lunch niet. Overnachting is niet inbegrepen, maar er zijn zeker logies in de buurt.

Waar

DIVA Atelier, Kaasstraat 13, 2000 Antwerpen