Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Jouw welzijn staat voorop. Wij zorgen voor een veilige omgeving en vragen om onze coronamaatregelen in acht te nemen. Bereid je bezoek op voorhand voor en respecteer zeker de huisregels. Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.  

Het museum laat een beperkt aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Reserveer je ticket vooraf online om een teleurstelling aan de balie te voorkomen. Ook als je recht hebt op gratis toegang is het aangeraden een ticket te reserveren. Koop nu je ticket online. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Als je vraag hier niet tussen staat, kan je ons steeds contacteren op info@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53. 

 

Een veilig bezoek, hoe doet DIVA dat?  

Door de onderstaande maatregelen te nemen, wil DIVA jou een veilig én kwalitatief bezoek aanbieden. 

 • DIVA laat een beperkt aantal bezoekers toe, verdeeld in verschillende tijdsblokken doorheen de dag. Kies online een tijdstip waarop je DIVA wil bezoeken. Je kan tot 20 minuten na dit tijdstip je bezoek starten.  
 • Je bezoek mag tot 1,5 uur duren. 
 • Mondmaskers zijn verplicht voor iedereen vanaf 6 jaar.
 • Dat geldt niet voor kinderen jonger dan 6 jaar en mensen die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen. 
 • DIVA leidt je via een vast parcours doorheen alle museumzalen. Gelieve je steeds aan dit parcours te houden.  
 • Hou tijdens je bezoek steeds rekening met de regels van de social distancing. We vragen bezoekers dus minstens 1,5 meter afstand te houden. 
 • De liften zijn enkel beschikbaar voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Om de lift te gebruiken, wijk je af van het uitgestippelde parcours. Onze medewerkers in de museumzalen wijzen je graag de weg. 
 • Meer informatie over de objecten in DIVA, a Brilliant Story vind je in de bezoekersbrochures. Via deze link kan je de bezoekersbrochures makkelijk downloaden op je telefoon. Bij de start van je bezoek kan je ook een bezoekersbrochure ontlenen. Gebruikte brochures worden uit de roulatie genomen.
 • DIVA en zeker alle gevoelige plaatsen in de museumzalen (handvatten, deuren) worden op regelmatige basis gereinigd. 
 • Hoe koop ik een online ticket?  

Je kan online een ticket reserveren op de website van DIVA via de knop ‘Bestel tickets’.  

Je komt automatisch in de webshop terecht:  

 • Selecteer ‘DIVA museumbezoek’  
 • Selecteer een datum en een tijdsblok. 
 • Kies het aantal tickets per beschikbaar tarief. 
 • Klik op ‘ga naar betaal’. 
 • Ben je een nieuwe klant? Klik op ‘registreer nu’ of log in. 
 • Betaal je ticket met je bancontactapp 

De volgende tarieven zijn online beschikbaar: volwassene (€ 12,00), 18-25 jaar (€8,00), 0-18 jaar (gratis), en vriendenpas of museumpas (gratis). Ook voor het gratis tarief moet je online een ticket bestellen. 

Na een succesvolle bestelling, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Daarin staat alle praktische informatie voor je bezoek nog eens opgesomd. Zowel op het ticket als in je bevestigingsmail staan de datum en het aanvangsuur vermeld. Respecteer het uur van aankomst en kom op tijd naar DIVA. Bezoekers die gebruik maken van gratis toegang (bv. kinderen en pashouders), tonen bij aanvang van hun bezoek hun museumpas, vrienden- of ICOM kaart. 

 • Kan ik ook een ticket kopen aan de balie? 

Ja, je kan een ticket aankopen direct in het museum. Toch raden we je aan online je ticket te reserveren zodat je zeker bent van je bezoek. Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen laten we een beperkt aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Ook als je recht hebt op gratis toegang is het aangeraden een ticket te reserveren. Koop nu je ticket online

Wil je toch liever een ticket kopen in het museum? Houd er dan rekening mee dat je enkel kan betalen met bancontact. 

 • Ik heb recht op korting (museumpas, Antwerp City Card, ICOM...). Moet ik ook online een ticket bestellen 

Je moet als pashouder een ticket bestellen via onze webshop om een tijdsblok te reserverenPashouders betalen het gratis tarief. Neem zeker je pas mee naar het museum. 

 • Wat houdt zo´n tijdsblok in?  

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, is een vrije toegang tot het museum niet mogelijk. Om die reden laat DIVA een maximum aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Met een e-ticket heb je recht op een eenmalig bezoek aan het museum op de datum en het tijdstip dat vermeld staat op het ticket. Je kiest een startuur en hebt na binnenkomst 20 minuten om te starten aan je museumbezoek. Daarna mag je 1,5 uur in de museumzalen blijven. Respecteer het tijdsblok dat op je e-ticket staat. 

 • Ik heb een ticket met een tijdsblok, maar kom eerder/later, kan dat?  

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, laat DIVA een maximum aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Wie aan het begin van zijn aangegeven tijdsblok komt, kan het museum zeker bezoeken. Als je na je tijdsblok aankomt, kunnen we je toegang tot het museum niet garanderen. We stellen hierbij de veiligheid van alle bezoekers en medewerkers voorop. 

Respecteer het uur van aankomst en kom op tijd naar het museum. 

 • Moet ik het ticket afdrukken? 

Nee, dat is niet nodig. Je toont het ticket op je smartphone. Zorg ervoor dat de QR-code duidelijk is en de schermverlichting fel genoeg. 

Als je een kortingspas hebt (bv. A-kaart, Museumpas, Antwerp City Card, lerarenkaart of andere), moet je deze aan de balie tonen. Hou zeker je e-ticket en, indien van toepassing, je kaart die recht geeft op korting bij de hand voor een vlotte toegang. 

 • Wat kan ik zelf doen voor een veilig bezoek? 

Om jezelf en anderen te beschermen, houd je je aan de algemene regels: 

 • Houd 1,5 meter afstand 
 • Draag verplicht een mondmasker
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog 
 • Was voor en na je bezoek meteen je handen 
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilzak 
 • Blijf thuis als je ziek bent 
 • Meer informatie vind je op www.info-coronavirus.be 

In het museum verkopen wij géén mondmaskers. Breng zeker een mondmasker mee voor je bezoek aan DIVA. 

 • Hoe ontvangen jullie bezoekers met een beperkte mobiliteit?  

Er zijn voldoende stoelen en rustbanken opgesteld in de presentatie. De liften zijn enkel beschikbaar voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Om de lift te gebruiken, wijk je af van het uitgestippelde parcours. Onze medewerkers in de museumzalen wijzen je graag de weg. 

Meer informatie over de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het museum vind je hier. 

 • Ik kom met kinderen naar het museum. Moet ik op extra zaken letten? 

Kinderen moeten zich aan dezelfde regels houden als volwassenen. Mondmaskers zijn niet verplicht voor kinderen onder de 6 jaar. Ons boekje voor speurneuzen van 7 jaar en ouder krijg je gratis mee. Meer informatie over een bezoek aan DIVA op kindermaat vind je hier 

 • Ik wil graag een groepsboeking maken. Kan dat? 

Dat kan. Groepsrondleidingen zijn weer toegestaan en boek je via Experience Antwerp.

Toch nog vragen?

Als je vraag hier niet tussen staat, kan je ons steeds contacteren op info@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53. Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.


Bekijk ook

Gebouw_DIVA
Lees meer
Praktische info

DIVA is elke dag geopend van 10u tot 18u, met uitzondering van woensdag.

ExternBeeld_MarleneDietrich
Lees meer
Contact

Heb je een vraag? Bel, mail of bezoek ons.

Gerelateerde activiteiten

render 1 diva
Lees meer
Vandaag in het museum
DIVA, a Brilliant Story
tentoonstellingen
Dagelijks, uitgezonderd op woensdag

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst.

Kijk- en doeboekje
Lees meer
Vandaag in het museum
Volg het familiespoor...
vast aanbod
Dagelijks, uitgezonderd op woensdag

Ontdek DIVA's zes themakamers aan de hand van een leuk kijk- en doeboekje!