Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Wat ga je doen?

Deze workshop laat je kennismaken met verschillende slijpvormen en leert je de traditionele schildertechniek voor juwelen. Ontdek zelf hoe je met gouache de schittering van diamant op papier kan vastleggen. Voor deze workshop is geen voorkennis vereist.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

 

 

Programma (2 dagen - 4 uur per dag)

Dag 1

Op dag één krijg je een inleiding tot verschillende diamantslijpsels, de basis van lichttheorie en het gebruik van gouacheverf. Je oefent met het tekenen van een rondgeslepen diamant en je krijgt daarbij individuele feedback.  

Dag 2

Op dag twee leer je meer over de lichtinval in de edelsteencomposities en bespreken we enkele inspirerende voorbeelden. Daarna ga je verder aan de slag met tekenen en schilderen. 

 

Benieuwd naar meer?

Volg de andere basisworkshop 'Drawing Gems: Cabochons' of de gevorderde workshop 'Drawing Gems: Kleuren & Facetten'.

 

Workshopbegeleidster

Inesa Kovalova is een juweelontwerpster met uitgebreide ervaring in tekenen. Ze is afgestudeerd aan het Central Saint Martins College in Londen en de Creative Academy in Milaan – een particuliere ontwerpschool van de Richemont-groep. Daar werkte ze aan projecten voor Richemont-merken zoals Van Cleef en Arpels, Vacheron Constantine, Roger Dubuis en anderen, gevolgd door een stage op de ontwerpafdeling Van Cleef en Arpels in Parijs.

Daarnaast werkte Inesa een reeks tekenworkshops uit voor juweelontwerpers en -liefhebbers. Sinds 2016 geeft ze over de hele wereld les. Voor haar masterclasses werkte ze samen met verschillende kunst- en designinstellingen, waaronder het Victoria and Albert museum in Londen.

Instagram: @draw_me_a_jewel 

 

"Het schilderen van juwelen met gouache is een proces dat creativiteit en precisie vraagt. Elke juweeltekening is een klein meesterwerk en een kunstvorm die door historische huizen wordt gekoesterd als een belangrijk deel van hun erfgoed."

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53.

Disclaimer

Moet je je inschrijving voor de workshop annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan 14 dagen voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Workshops Drawing Gems

Bekijk alles
drawing diamonds_diva10.jpg
Lees meer
beginners
Drawing Gems: Diamanten

Leer diamanten illustreren met gouache.

afbeelding1_crop0.jpg
Lees meer
beginners
Drawing Gems: Cabochons

Leer cabochons illustreren met gouache.

the_sparklr_sigridspinnox-59-1.jpg
Lees meer
gevorderden
Drawing Gems: Kleuren & Facetten

Leer kleuren en facettering illustreren met gouache.