Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Wat ga je doen?

Deze workshop is specifiek gewijd aan het schilderen van gefacetteerde edelstenen en halfedelstenen. In deze workshop gaan we verder in op de facettering van edelstenen en leer je verschillende vormen in kleur illustreren met gouache. Het programma omvat slijpvormen zoals de ovaal, markies en baguette. Gevorderd niveau.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

 

Programma

10.00 - 10.30: Introductie

10.30 - 11.30: Deconstructie van slijpvormen

11.30 - 12.30: Gouachetechniek

12.30 - 13.00: Pauze

13.00 - 16.30: Oefeningen

 

Voor wie?

Voor deze workshop is voorkennis vereist. Dit is een vervolg op de workshops 'Drawing Gems: Diamanten' of 'Drawing Gems: Cabochons'.

 

Workshopbegeleidster

Inesa Kovalova is een juweelontwerpster met uitgebreide ervaring in tekenen.

Inesa is afgestudeerd aan het Central Saint Martins College in Londen en de Creative Academy in Milaan – een particuliere ontwerpschool van de Richemont-groep. Daar werkte ze aan projecten voor Richemont-merken zoals Van Cleef en Arpels, Vacheron Constantine, Roger Dubuis en anderen, gevolgd door een stage op de ontwerpafdeling Van Cleef en Arpels in Parijs.

Daarnaast werkte ze een reeks tekenworkshops uit voor juweelontwerpers en -liefhebbers. Sinds 2016 geeft ze over de hele wereld les. Voor haar masterclasses werkte ze samen met verschillende kunst- en designinstellingen, waaronder het Victoria and Albert museum in Londen.

Instagram: @draw_me_a_jewel

 

"Het schilderen van juwelen met gouache is een proces dat creativiteit en precisie vraagt. Elke juweeltekening is een klein meesterwerk en een kunstvorm die door historische huizen wordt gekoesterd als een belangrijk deel van hun erfgoed."

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53.

Disclaimer

Moet je je inschrijving voor de workshop annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan 14 dagen voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.

Workshops Drawing Gems

Bekijk alles
drawing diamonds_diva10.jpg
Lees meer
beginners
Drawing Gems: Diamanten

Leer diamanten illustreren met gouache.

afbeelding1_crop0.jpg
Lees meer
beginners
Drawing Gems: Cabochons

Leer cabochons illustreren met gouache.

the_sparklr_sigridspinnox-59-1.jpg
Lees meer
gevorderden
Drawing Gems: Kleuren & Facetten

Leer kleuren en facettering illustreren met gouache.