Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Tijdens deze workshop maak je kennis met de techniek van het zandgieten, een methode die nog steeds gebruikt wordt om prachtige, gedetailleerde juwelen te creëren. Tijdens deze workshop leer je stap voor stap om je eigen juweel te ontwerpen, gieten en af te werken.  

De workshop begint met een inleiding tot zandgieten, waarbij je kennismaakt met de geschiedenis en de basisprincipes van deze techniek. Vervolgens ga je aan de slag met het creëren van je eigen ontwerp en het voorbereiden van de mallen. Daarna leer je hoe je metaal smelt en giet in de zandvormen; een spannend en essentieel onderdeel van het proces. Zodra het gieten is voltooid, richten we ons op de afwerkingstechnieken: het schoonmaken, vijlen, polijsten en afwerken van je juweel. Gedurende de hele workshop ontvang je praktische tips en trucs om je vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen.   

Praktisch:  

  • Alle materialen inbegrepen. We gieten in messing; wil je in zilver werken, dan kan je dat steeds zelf meebrengen.  
  • Duur: één volledige dag  

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53.

Disclaimer

Moet je je inschrijving voor de workshop annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan 14 dagen voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.