Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Groepsbezoek reserveren // Lessenpakket diamantsector // Tarieven  // Vragen


DIVA met de klas bezoeken

DIVA, a Brilliant Story met je klas ontdekken? Dat kan! Volledig op het eigen tempo van iedere leerling en mét audioguide en kijk- en doeboekje.

Je leest het goed. Niet een gids, maar DIVA's butler Jérome wijst jullie de weg door het museum, met behulp van een audioguide.

Daarenboven ontwikkelden we een boekje dat kinderen meeneemt op een leerrijke tocht door de zes themakamers van DIVA, a Brilliant Story. Aan de hand van leuke weetjes en doe-opdrachten dagen we lagere schoolkinderen vanaf 7 jaar uit om te kijken en te ontdekken. Vraag bij de start van het bezoek jullie kijk- en doeboekje aan de inkombalie.

DIVA werkt met tijdslots. Per half uur kunnen 40 mensen het museum betreden. Jérome verwelkomt je eerst in DIVA's Wonderkamer, waarna je via het Atelier de rest van de museumzalen ontdekt. Een bezoek neemt ongeveer één uur in beslag.

We adviseren je als groep minimum 3 weken op voorhand je bezoek en tickets vast te leggen. Zo ben je er zeker van dat jouw groep op dat moment het museum kan bezoeken. 


Lessenpakket diamantsector

Kinderen kunnen aan de hand van een interactief lessenpakket worden ondergedompeld in de wondere wereld van de diamantsector. Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, ontwikkelde een lessenpakket voor kinderen van de 3de graad lager onderwijs dat volledig in lijn is met de leerdoelstellingen. Dankzij dit lessenpakket kan ook de nieuwe generatie Antwerpenaren de rol en het belang van deze boeiende sector leren kennen en fier worden op de leiderspositie die Antwerpen bekleedt in de internationale diamanthandel.  

Het lessenpakket bestaat uit een basiscursus en themahoofdstukken. De basiscursus bestaat uit 6 hoofdstukken met alle essentiële leerstof over diamant en Antwerpen. De themahoofdstukken zijn optionele hoofdstukken die extra informatie geven over aardrijkskunde, geschiedenis, de verschillende culturen, etc. Zowel de themahoofdstukken als de basiscursus bestaan uit oefeningen en theorie voor de leerkrachten en de leerlingen. De cursus is volledig in overeenstemming met de eindtermen, ontwikkelingsdoelen en uitgangspunten van de Vlaamse overheid.

Je kan het lessenpakket hier gratis downloaden.


Tarieven

Volwassenen € 10
- 26 jaar € 7
- 12 jaar gratis
Leerkrachten die een klasgroep begeleiden gratis
Kijk- en doeboekje gratis bij een bezoek aan DIVA

Vragen

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van een bezoek of wil je een vraag stellen?

Onze collega's helpen je graag verder via info.cultuur@stad.antwerpen.be of van dinsdag tot zaterdag tussen 10u en 17u op +32 (0)3 338 95 85.

Voor inhoudelijke vragen rond het museum en de collectie kun je ons steeds bereiken via info@divaantwerp.be.

Bekijk ook

Lees meer
Contact

Wil je DIVA graag iets vragen of meegeven? Shoot!