Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Wordt verwacht: DIVA. Antwerp Home of Diamonds


Nu al bij DIVA // Agenda

Laat je verleiden


Ontdek de collectie

Let's get creative!


Ontdek onze workshops

Verrijk je kennis


Lees meer over de bibliotheek
Story

Ontmoet DIVA

DIVA is net als de edelste der edelstenen mysterieus en veelzijdig. DIVA verbindt Antwerpen opnieuw met alle facetten van zijn briljant verleden. Vanaf december 2017 ontdek je langs de Suikerrui in Antwerpen het nieuwe diamantmuseum met een hart voor zilver!

DIVA is een woord met internationale allures én ambities, makkelijk uit te spreken en overal te begrijpen. DIVA knoopt aan bij ‘het BriljAntwerps Verhaal' en dus bij ‘Antwerpen, wereldcentrum voor diamant’. Met een focus op diamant, juwelen en aanverwante luxeproducten uit zilver en goud verrijst aan de Suikerrui de “DIVA” onder de musea in Antwerpen.

Ontmoet DIVA

In afwachting van DIVA: diamant- en zilverbeleving in Antwerpen

In het gesloten Zilvermuseum Sterckshof was de grootste Zilverkamer van Vlaanderen gevestigd in het gelijknamig kasteel Sterckshof in Deurne. En in het nu gesloten Diamantmuseum aan het Astridplein te Antwerpen kon je terecht voor het BriljAntwerps Verhaal. Maar ook tot de komst van DIVA, kun je in Antwerpen terecht voor een diamant- dan wel zilverbeleving.

Visit

Curieus

Na ‘Precieus!’ en ‘Gracieus’ presenteert DIVA ‘Curieus’, haar laatste tentoonstelling van het drieluik in het Umicore Zilverpaviljoen...

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tot 1 oktober 2017.

Bezoek Curieus

Ontdek de collectie

DMK05001_09
Lees meer
Facetten van de collectie

Vind hier een selectie van thema's en onderwerpen die DIVA's collectie op een aparte manier in de schijnwerpers zet.

diamantpaviljoen-31
Lees meer
Zoek in de collectie

Ga aan de slag en duik in de rijke en boeiende collectie van DIVA.

DMK99004_03
Lees meer
Blikvangers

DIVA ontfermt zich over verscheidene waardevolle objecten, artefacten en documenten. Ontdek hier een aantal blikvangers.