Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Voor bezoekers met baby’s en kleine kinderen

Kinderwagens mogen mee in de museumzalen. We vragen wel om alle tassen aan de kinderwagen op te bergen in de lockers (op verdieping -1). Plaats je liever de kinderwagen even weg tijdens je bezoek? Dat kan in de daartoe voorziene ruimte. Spreek hierover onze baliemedewerkers aan. 

Je vindt twee verzorgingstafels voor baby’s in de toiletten op verdieping -1.

Kleine kinderen kunnen zich amuseren met het kinderparcours 'Op stap met Ekster' doorheen het museum.

 

Voor bezoekers met een mobiele beperking

DIVA is toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het gehele museum is toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen en rollators. Alle tentoonstellingszalen zijn met een lift te bereiken. De liften hebben een oppervlakte van 139 cm lang x 105 cm breed. De liftdeuren zijn telkens 89 cm breed.

Er is een rolstoel ter beschikking in het museum. Vraag ernaar bij de baliemedewerkers. Er zijn ook 20 klapstoeltjes ter beschikking. 

De begeleider van een bezoeker in een rolstoel mag gratis binnen, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Assistentiehonden zijn welkom in het museum.

Aangepaste toiletten vind je op verdieping -1. 

Het is niet mogelijk om de inkom van DIVA met de auto te bereiken. De Suikerrui is alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk. Mindervalide parkeerplaatsen in de buurt van het museum vind je op het Steenplein, op de Ernest Van Dijckkaai en in de Braderijstraat. Parking ‘Grote Markt’ bevindt zich op enkele minuten wandelen van het museum. Je vindt er 5 plaatsen voor personen met een beperking. De maximale inrijhoogte van de parking bedraagt 1.90m. Meer informatie over de bereikbaarheid van DIVA vind je hier.

 

Voor bezoekers met een auditieve beperking

In alle museumzalen kan je informatieve teksten lezen. Lees de teksten hier alvast na: mapmyvisit.com/listen/DIVA. Je kan de teksten tijdens je bezoek ook opvragen met je mobiel apparaat via de QR-code van de Guide ID (de audiogids). Deze QR-code vind je in het begin van elke zaal terug op het grote introbord. Ook zijn alle video's ondertiteld. 

Een tolk Vlaamse Gebarentaal die bezoekers begeleidt, krijgt gratis toegang.

 

Voor bezoekers met een visuele beperking

De begeleider van een bezoeker met een visuele beperking heeft gratis toegang, mits de geassisteerde persoon een geldig toegangsticket kan voorleggen. Ook assistentiehonden zijn welkom in het museum. 

DIVA biedt een zintuiglijke rondleiding aan voor blinden en slechtzienden. Via talrijke voelelementen en het activeren van je geurzin ontdek je de vaste expo 'A Brilliant Story'. De gids beschrijft de diamanten, de juwelen en het zilverwerk en brengt de verhalen tot leven. Lees meer over de zintuiglijke rondleiding voor groepen en de zintuiglijke instaprondleiding.