Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Het DIVA atelier is een werkruimte voor goud- en zilversmeden in het museum waar zowel specialisten als amateurs welkom zijn. We voorzien voor ieder een gepast programma.

Voor specialisten en professionelen zijn er masterclasses waar wordt ingezoomd op specifieke technieken van vroeger en nu. Jonge starters kunnen via een residentie in het atelier ondersteuning vinden bij DIVA en hun technisch vakmanschap en creatief talent verder ontplooien.

Liefhebbers van het ambacht kunnen zich het hele jaar door inschrijven voor talloze workshops.

Voor het onderwijs en de allerkleinsten is het atelier een boeiende leerplek waar ze op een educatieve en speelse manier met de chemie van edele metalen kunnen kennismaken. Tenslotte nodigen we de bezoekers van DIVA steeds uit voor een bezoek aan het atelier.

Meer informatie

Wil je graag meer weten over het atelier? Heb je interesse in een workshop, wil je een projectweek of groepsbezoek organiseren? Neem dan contact op met tom.iriks@divaantwerp.be of bel ons op het nummer +32 (0)3 360 52 50.

Volg DIVA op Instagram voor updates en nieuwtjes of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde activiteiten

MAX_GILLIS_ATELIER_41
Lees meer
Workshop lepels smeden
creatieve workshops
25 - 29 augustus 2021

Tijdens deze workshop kom je alles te weten over het smeden van een lepel. Smeden is een heel oude techniek die eenvoudig en leuk is om te doen. Ervaren hoe een hard en edel materi...

drawme6
Lees meer
Workshop: Drawing Diamonds
creatieve workshops
18-19 september / 20-21 november 2021

De workshop laat je kennismaken met de gouache schildertechniek die gebruikt wordt bij het illustreren van diamanten in juweelontwerpen.