Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Rondleiding: vaste expo 'DIVA, a Brilliant Story'
Lees meer
Rondleiding: vaste expo 'A Brilliant Story'

Je leerlingen houden vast wel van een beetje bling bling. Maar stonden ze al eens stil bij de verhalen achter de juwelen?

img_1909.jpg
Lees meer
Workshop: Goed Gegoten!

Laat je leerlingen kennis maken met de Delftse zandgietmethode. Tijdens deze workshop maken ze een ring voor de museumcollectie en leren ze al doende over verschillende metalen, hun eigenschappen én toepassingen.

DIVA_Blinddate_1
Lees meer
Rondleiding: Blind Date

Stuur je leerlingen op blind date met een object in DIVA. Via verschillende opdrachten ontdekken ze het verhaal achter het object en stellen ze het voor aan de rest van de groep.

2023_03_21_DIVA-08082
Lees meer
Rondleiding: Nederlands oefenen voor Franstalig onderwijs

Samen met een gids bezoeken jullie de vaste expo 'A Brilliant Story'. De gids vertelt verhalen over de schitterende objecten maar daagt je leerlingen ook uit om zelf het woord te nemen.

20240222_DIVA_School_(c)Woodmonkey (35)
Lees meer
Rondleiding: Nederlands oefenen voor OKAN-onderwijs

Een rondleiding in toegankelijk Nederlands in de vaste expo 'A Brilliant Story' boordevol taaloefenkansen. De focus ligt op beleven, interactie, dialoog en verbinding.

sven coubergs_diva_okan.jpg
Lees meer
Aan Tafel

Vanaf september: ontdek hoe de tafel bij edellieden en rijke burgers in Europa werd gedekt van de 16de eeuw tot nu. Wat werd er opgediend en hoe at men? Koken en de manier van opdienen wordt kunst. 

Zondag_Diva_sigridspinnox-38
Lees meer
Vrij bezoek met de klas

Ga zelf op eigen houtje op ontdekking doorheen het museum.

Diva_sigridspinnox-68
Lees meer
Diamant- en juwelentours

Ga op pad door de stad terwijl je naar interessante verhalen luistert over de diamant- en juweelgeschiedenis van Antwerpen.