Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Slinger- en vacuümgieten

Deze workshop geeft je de mogelijkheid om juwelen te maken met behulp van de verloren was-techniek. Je gaat werken met was en leert wassen modellen opbomen, ingipsen, uitstoken en gieten met de slinger- of vacuümmachine.   

Slinger- en vacuümgieten zijn twee gietmethoden. Slingergieten houdt in dat het gesmolten metaal door middel van een ronddraaiende of centrifugale kracht gelijkmatig wordt verdeeld in het gietmodel. Bij vacuümgieten gebruik je een vacuümpomp om lucht uit het gietmodel te verwijderen, waardoor de kans op poreusheid of andere oneffenheden in het gietstuk afnemen.  

Tijdens de workshop doorloop je het hele proces: van was bewerking tot afgieten. Modellen worden gegoten in zilver of messing.  

Praktisch 

  • Inbegrepen: was, rubbers, gips en messing.
  • Let op! Zilver is niet inbegrepen. Als je in zilver wilt gieten, breng dan je eigen zilver mee.  
  • Indien nodig kun je zilver aankopen uit DIVA’s beperkte voorraad. 

Voor wie? 

Zowel creatievelingen met wat ervaring in juweelontwerp als gevorderden zijn welkom.

Door wie?   

De workshop wordt begeleid door Kathleen Frisson. Zij is juweelontwerpster en docent aan d’Academie van Sint-Niklaas. 

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53.

Disclaimer

Moet je je inschrijving voor de workshop annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan 14 dagen voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.