Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

DIVA wil de waardering voor diamant, juwelen en zilver in de breedste zin van het woord stimuleren. We delen onze passie voor erfgoed en vakmanschap en dagen uit om te leren én creativiteit volop te ontplooien. Als bezoeker kan je je niet alleen verdiepen in de verhalen over en achter de objecten, maar ook zelf de passie, het vakmanschap en de creativiteit beleven.

DIVA wil de spil zijn van diamant, juwelen en zilver in Vlaanderen voor de leek, liefhebber en professional, en de liefde voor en kennis van het vakgebied doorgeven aan de volgende generaties. Of je nu voor het eerst in aanraking komt met een slijperstafel of dat je een doorgewinterde edelsmid bent: je bent bij ons altijd welkom om je creativiteit de vrije loop te laten en inspiratie op te doen.

DIVA is het (inter)nationaal referentiepunt voor diamant, juwelen en zilver en draagt bij aan de positionering van Antwerpen op gebied van deze thema’s. Het collectiebeleid van DIVA is gericht op diamant, juwelen en zilver van de 15de eeuw tot vandaag, uit Antwerpen, Vlaanderen en de Lage Landen in een (inter)nationale context.

DIVA zet dan ook in op het vergaren van kennis over de collecties en op het delen van deze kennis met het publiek om verbinding te realiseren. Zo kan je in onze online collectie duiken, de bibliotheek bezoeken met meer dan 23.000 publicaties of je handen uit de mouwen steken in het atelier. Daarnaast organiseert DIVA activiteiten voor scholen, families en anderstaligen, waaronder aangepaste rondleidingen. Neem hiervoor een kijkje in ons educatieprogramma.