Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

DIVA Talk

Masterpieces in MiniatureInsights from the Curators.  

De Rosalinde and Arthur Gilbert Collection, nu gehuisvest in het Victoria and Albert Museum te Londen, is een van de belangrijkste verzamelingen Europese decoratieve kunst die in de twintigste eeuw privaat is verworven. De collectie is gedurende veertig jaar opgebouwd door een onvermoeibaar verzamelaarskoppel en omvat bijna 1.000 meesterwerken gekozen om hun virtuositeit, pracht en zeldzaamheid.   

Met de tentoonstelling Masterpieces in Miniature krijgen bezoekers een unieke kans om zich onder te dompelen in de wereld van de Gilberts en hun oogverblindende collectie.    

Alice Minter en Jessica Eddie, curatoren van de Rosalinde and Arthur Gilbert Collection en van de tentoonstelling, geven een avondlezing waarin ze hun kennis delen over de fascinerende verzamelgewoonten van de Gilberts en stilstaan bij enkele van de meest iconische stukken uit de collectie.  

Wie  

Alice Minter is sinds 2018 werkzaam in het V&A als curator van de Rosalinde and Arthur Gilbert Collection. Voordien werkte ze tien jaar bij Sotheby’s London als specialist zilveren en gouden snuifdozen. In maart 2019 opende Alice haar eerste tentoonstelling in de Gilbert Galleries met de titel: Pietre Dure, Highlights from the Gilbert Collection en co-cureerde een nieuwe tentoonstelling: Concealed Histories: Uncovering the story of Nazi Looting Art (V&A, december 2019 – juni 2021).

Alice_Minter_06

Jessica Eddie is assistent-curator van de Rosalinde and Arthur Gilbert Collection. Na haar studie aan het Royal College of Art in Londen, werkte ze eerst op de meubelafdeling van het V&A en nu voor de Gilbertcollectie. Ze coördineerde grote galerieprojecten in het museum, onder andere in de British Galleries en co-cureerde een opfrissing in de Gilbert Galleries in 2020. Jessica werkte mee aan de tentoonstelling Masterpieces in Miniature en speelde een cruciale rol in de realisatie van deze expo die tot stand kwam tijdens een pandemie.

Bio-picture JE
  

Programma  

  • Verwelkoming door Eva Olde Monnikhof, directeur DIVA  
  • Introductie door Wim Nys, Hoofd collectie en onderzoek DIVA  
  • Lezing: Insights from the Curators door Alice Minter en Jessica Eddie, curator en assistent-curator van de Rosalinde and Arthur Gilbert Collection  
  • Vragen van het publiek gemodereerd door DIVA  

Waar  

Schrijf je nu in voor de DIVA talk. Op donderdag 20 mei krijg je een link toegestuurd om deel te nemen.   

Inschrijven  

Heb je je niet tijdig kunnen registreren? Geen nood, je kan altijd volgen via deze link:   

Insights from the Curators.  

Taal   

Engels