Deze website maakt gebruik van bestanden (zoals cookies) en andere technologie. Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Banner Image

Filigraan is een versieringstechniek die al sinds de oudheid wordt gebruikt door edelsmeden en tot op de dag van vandaag nog steeds populair is bij juwelenontwerpers. Hierbij wordt fijn goud- of zilverdraad gekruld, gedraaid en gevlochten en vervolgens in een motief aan elkaar gesoldeerd. Het is een precies werkje met een delicaat resultaat. Probeer het zelf en ga naar huis met je eigen juweel. 

Voor wie? 

Deze workshop is geschikt voor deelnemers met enige voorkennis en ervaring. Je moet in ieder geval kunnen vijlen en solderen.  

Door wie? 

Nathalie Perneel zorgt ervoor dat je de draad niet kwijtraakt. Ze studeerde juweelontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en The Royal College of Art in Londen. Haar werk werd verscheidene keren tentoongesteld en bekroond en kreeg het Antwerp’s Most Brilliant Label. Bij het ontwerpen van juwelen laat Nathalie haar ideeën voortkomen uit het materiaal of een bepaalde techniek. Voor haar is het essentieel om ethisch en duurzaam met grondstoffen en edelstenen om te gaan.  

Meer info?

Contacteer atelier@divaantwerp.be of +32 (0)3 360 52 53.

Disclaimer

Moet je je inschrijving voor de workshop annuleren? Tot twee weken (14 dagen) voor aanvang van de workshop betaal je € 50 administratiekosten. Als je minder dan 14 dagen voor de startdatum van de workshop annuleert, ben je het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt wel steeds een plaatsvervanger voorstellen.

De organisator heeft het recht om de workshop te annuleren bij te weinig (betalende) inschrijvingen of overmacht. In dit geval krijg je het volledige bedrag terugbetaald.